LEVERANS

Inom Sverige:
Brev PostNord 1-4 vardagar (Gratis)
Express Spårbar - PostNord 1-2 vardagar 39kr

Vi packar din order så fort vi kan. Den skickas oftast ut inom en arbetsdag.

Vi skickar inom Sverige här på cielocrystals.se.

För leverans till Tyskland eller Österrike, vänligen besök cielocrystals.de.

För leverans till Nederländerna, vänligen besök cielocrystals.nl.

För leverans till övriga EU-länder, vänligen besök cielocrystals.com

BESTÄLLNING/KÖP

En orderbekräftelse skickas ut till mejladressen du registrerat när du slutfört köpet via vår hemsida, kolla gärna i skräpposten om du inte hittar den i din inkorg.

Vänligen kontakta help@cielocrystals.com om du inte mottagit en orderbekräftelse så hjälper vi dig.

Vill du avbryta din order behöver du kontakta help@cielocrystals.com omgående. Vi kan dock inte garantera att vi hinner avbryta din order innan den skickats ut då vi är snabba att packa beställningar.

Vi kan tyvärr inte göra ändringar i din order. Har din order inte blivit packad kan vi dock makulera din order och du kan göra en ny beställning. Kontakta oss på help@cielocrystals.com så hjälper vi dig.

Om du har registrerat fel adress, mejladress eller telefonnummer så kontakta help@cielocrystals.com direkt så försöker vi ändra informationen innan paketet skickas ut. Om paketet redan blivit utskickat är det du som kund som står för eventuella kostnader.

Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Med Klarna erbjuder vi direktbetalning, faktura och delbetalning. 

Fler betalsätt hittar du i vår kassa.

REKLAMATION

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt! Kontakta help@cielocrystals.com med bilder på skadan, så hjälper vi dig.

För att vi ska kunna behandla ditt ärende så snabbt och smidigt som möjligt behöver vi veta:
Namn, ordernummer, beskrivning av ditt ärende samt bild eller video på produkten ärendet gäller.
OBS. Tänk på att ha produkten i fokus samt ett bra ljus i din bild för att vi ska kunna ge en rättvis bedömning.

Viktigt att tänka på:

Du har rätt att reklamera varan om felet kan härledas till produktionsfel men gäller inte om det handlar om normalt slitage, åldrande av smycke eller skador som är självförvållade.

1) Reklamation täcker inte om du tappar din kristall i golvet och den går sönder, men den kan täcka om kristallen lossnar utan förvarning från sitt fäste. 2) Reklamation täcker inte om du fastnar eller utsätter din kedja för ryck eller drag, men den kan täcka om kedjan går av utan förvarning vid normal användning. 3) Reklamation täcker inte om du utsatt dina smycken för exempelvis sol och bad, värme som vid bastu och träning, krämer eller parfymer som kan ge slitage på dina smycken.

Om en skada uppstått måste du som kund kontakta oss inom skälig tid från att detta upptäckts, och senast 2 månader efter det inträffat. Du har som konsument 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen, vid händelse av produktionsfel.

Vi är jätteledsna för detta! Kontakta help@cielocrystals.com med ordernummer samt bild på den felaktiga produkten så hjälper vi dig.

RETUR

Du har 14 dagars ångerrätt och det är du som kund som står för fraktkostnaden samt transportrisken. Våra örhängen är plomberade av hygieniska skäl och behöver vara obruten för att returen skall godkännas. Skicka returen till:

Cielo Crystals AB
C/O Björnen
Kyrkogatan 16
826 32 Söderhamn

Skriv ned ditt ordernummer så vi vet att returen är från dig. När vi har mottagit och hanterat din retur kommer en återbetalning registreras, förutsatt att produkterna du returnerat är i nyskick.

Tips på leveranssätt: Du kan enkelt gå in på Postnords hemsida här och använda Skicka Direkt. Välj sedan "Hem" som leveranssätt.

Byte av en vara hanteras som en retur. Du returnerar varan enligt vår process för returer och gör en ny beställning i vår webbshop.

När vi mottagit din retur registrerar vi en återbetalning och det brukar ta 2-5 bankdagar innan pengarna överförts tillbaka till ditt bankkonto. Valde du Klarna faktura så uppdateras beloppet eller så krediteras fakturan. Klarna kontaktar dig med all information.  Våra örhängen är plomberade av hygieniska skäl och behöver vara obruten för att returen skall godkännas.

KRISTALLER

Akvamarin: Brasilien
Amazonit: Peru
Ametist: Afrika
Aventurin: Indien
Bergkristall: Brasilien
Citrin: Brasilien
Citronkvarts: Brasilien
Etiopisk Opal: Etiopien
Granat: Madagaskar
Iolit: Indien
Jordgubbskvarts: Brasilien
Karneol: Indien
Krysopras: Australien
Labradorit: Madagaskar
Malakit: Afrika
Onyx: Indien
Peridot: USA
Regnbågsmånsten: Indien
Rosenkvarts: Madagaskar
Rutilkvarts: Afrika
Rökkvarts: Brasilien
Sötvattenspärla: Kina
Topas: Brasilien

Fabriken som vi samarbetar med är hållbar, transparent och etisk. De använder endast material som är etiskt framtagna, både gällande kristaller och silver. När det gäller kristaller handlar det inte bara om hur och var de är funna. Sättet de hanteras på efteråt med exempelvis slipning och kemikalier är också mycket viktigt. Eftersom detta görs på fabriken vet vi att det går säkert till och att det inte finns risker för barnarbete eller farlig hantering av kemikalier med fel sorters skyddskläder.

Tack vare kraven på högre hållbar standard har de byggt en miljövänlig fabrik som bland annat drivs av solceller och närproducerat byggmaterial har valts ut för att göra så lite klimatpåverkan som möjligt. Vattenreningssystem har också installerats för återanvändning av vatten samt avloppsreningsverk för att släppa ut så rent vatten som möjligt. 

De har löpande oberoende kontroller som ser till att fabriken är i bra skick och att de som arbetar där har bra villkor. Under pandemin när fabriken var stängd en period fick de anställda fortsatt lön utbetald. Även alla deras möbler i trä är inköpta ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv som garanterar att produkterna inte har bidragit till skövling av skogar.

Fabriken har en rad utmärkelser och certifikat, några av dem är: 

Gem Certified Sustainability Building - 3/3 gems

Gem Certificate “has successfully achieved the Sustainability Standards specified under GEM Sustainability Certification Program with following level of certification 3/3 gems”

CERTIFICATE of Declaration:

Solar Photovoltaic (PV) System of 120 KW to combat greenhouse gas emissions and reduce collective dependence on fossil fuel generating 186,782 (approx) per year.

Water Treatment Plant (WTP) of 5 KLD capacity which helps to produce water that is safe, clear, colourless and odourless by the process of reverse osmosis, demineralized and deionized. 

Effluent Treatment Plant (ETP)comprising of KLD capacity used to treat waste water and to reduce the contaminated water released into the environment.

Vi strävar efter att erbjuda smycken som har kristaller av hög kvalitet till ett bra pris. När det gäller våra månadsstenar har vi bytt ut några kristaller till alternativa stenar. Till exempel har månaden juli fått onyx istället för rubin. Detta beror på att en äkta rubin skulle vara betydligt mycket dyrare än de andra månadsstenarna och/eller av mycket sämre kvalitet. Därför har vi istället valt populära onyx som också symboliserar juli. Med maj månadssten erbjuder vi den gröna stenen krysopras istället för smaragd osv.

Låt inte smycket komma i kontakt med kemikalier som exempelvis, hudvård, parfym, hårspray eller hushållsrengöringsmedel. Ta också av smycket innan dusch, träning, och bastu.

KONTAKT

Vänligen kontakta oss via mail på help@cielocrystals.com.

Vi svarar inom 24 timmar på arbetsdagar, måndag-fredag mellan 09-16.

Skriv i ämnesraden vad det gäller samt skicka med eventuellt ordernummer för smidigare hantering av ditt ärende.