ROSENKVARTS - KÄRLEKENS STEN

Rosenkvarts - Kristaller och smycken hos Cielo Crystals

Rosenkvarts, med sin vackra ljusrosa färg, står för ovillkorlig kärlek. Den bär en mjuk feminin energi av medkänsla, ömhet och läkning. Kristallen talar direkt till hjärtchakrat, löser upp känslomässiga sår samt rädslor och sänder ut en gudomlig kärleksfull energi genom hela auran. Att bära Rosenkvarts dagligen är fantastiskt, och vi har smycken med Rosenkvarts för alla smaker.

Den rosa kristallen sägs ha förmågan att locka till ny kärlek, romantik och intimitet, eller utveckla ett närmare band mellan familj eller vänner. Rosenkvarts är också en lugnande kristall som kan underlätta vid exempelvis en medelålderskris och hjälper till att acceptera nödvändig förändring. Det är också en utmärkt sten för tröst vid sorg.

 

KÄRLEK TILL JAGET

Rosenkvarts är också en sten för dem som inte fått kärlek under uppväxten, vilket är avgörande för utvecklingen av trygghet och en positiv självbild. Rosenkvarts kan läka dessa inre sår och omprogrammera hjärtat för att acceptera den oändliga källan till kärlek som kommer inifrån jaget. Först efter att ha lärt sig att ge kärlek till jaget är det möjligt att verkligen älska andra. 

Chakra: Hjärta

Månad: Januari

Färg: Rosa